maandag 8 oktober 2012

Hello,
Het was vandaag 8 oktober een feestdag! Thanks Giving a special day in Canada!
Ze eten hier voor avondmaal een opgevulde kalkoen. We hebben heel de dag gekookt want een kalkoen moet lang in de oven. We serveerden bij de kalkoen Brussels sprouts met een saus van mayonaise, parmezaan, curry. Ook sweet potatos, aardappelen, wortelen,...
Heb geprobeerd een dessert te maken chocomouse, met behulp van een recept van mijn grandmother!
Ze zeggen hier wanneer je kalkoen eet dat je achteraf je relaxt voelt, er is iets in de kalkoen dat dat veroorzaakt.
Ik kan zeggen dat deze dag een groot eet festijn was, en dat het de volgende dagen ook kalkoen zal zijn :). Maar het was lekker!
Hieronder zal je foto's zien van het kalkoen proces en mijn dessert.



de kalkoen voor dat hij in de oven ging

                                                    

                                      
                                                                    De Brussels sprouts
wanneer de kalkoen in de oven zit moet je af en toe de juice van in de bakplaat over de kalkoen gieten. daarvoor gebruiken ze dit.

Mijn zelfgemaakte chocomouse


Geen opmerkingen:

Een reactie posten